Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.

H'ART Museum Podcast
Julius Caesar
5, 12 & 19 april
Keizers van het Romeinse Rijk
i.s.m. Vrije Academie

Keizers van het Romeinse Rijk i.s.m. de Vrije Academie

Imperiale intriges, familievetes en kunst in drie colleges.

Dé perfecte verdieping aan je bezoek aan de tentoonstelling Julius Caesar, Ik kwam, ik zag en ging ten onder in H'ART Museum. Kunsthistorica Birgitte Mommers neemt je in deze reeks mee naar Imperium Romanum, waar keizers eeuwenlang de scepter zwaaiden. Deze keizers zijn niet alleen intrigerend; ze lieten ook belangrijke kunst na. Voorbeelden zijn de Ara Pacis, het Colosseum en het Pantheon.

Leiderschap op zijn Romeins
In deze korte collegereeks leer je meer over de keizerlijke dynastieën van het Romeinse Rijk, waaronder de Julisch-Claudische en de Flavische dynastie. Hoe kwamen deze dynastieën aan de macht? Hoe lagen de machtsverhoudingen en hoe gingen de dynastieën weer ten onder? Natuurlijk maak je ook kennis met individuele keizers, van Augustus en Titus tot Hadrianus en Marcus Aurelius. Wie waren zij? Wat maakte hen beroemd en wat lieten ze na? Maak je op voor een leiderschapscursus op z’n Romeins!

Praktisch informatie

• Datum: vrijdag 5, 12 & 19 april 2024
  • Tijd: 10:30 – 12:30
  • Locatie:  Washington D.C. Zaal - H'ART Museum
  • Aanmelding en kaarten verkrijgbaar op de website van de Vrije Academie klik hier voor tickets
  • Prijs €95

Let op dat toegang naar de tentoonstelling niet inbegrepen zit in de reeks van de Vrije Academie.

Rondleidingen
Boek een rondleiding door de Julius Caesar-tentoonstelling
Kinderpartijtjes
Hiep, hiep, hoera!