Deelnemers aan de markt
Desembrood en croissants van Noé
Alle broden van Noé worden elke dag vers met de hand
gemaakt met biologisch gecertificeerde ingrediënten. Alle recepten zijn Frans,
zonder toevoegingen of verbeteraars. Kom hun Franse tradities en bakgeheimen
proeven!
nl.boulangerienoe.nl
Cha Moods
Met Cha Moods 茶沐 brengen Yang en Chenlin de rijke
theedrinkcultuur van China van hun geboorteplaats Shanghai naar hun tweede
thuis Amsterdam. De twee vrienden laten je kennismaken met zorgvuldig
samengestelde Oolong-thee, Pu'er-thee en verschillende soorten witte, groene en
zwarte thee. Kom langs voor een unieke thee-ervaring en laat je verbazen door
innovatieve mocktails, cold brew theerecepten en de traditionele Gongfucha-methode
om thee te zetten.
www.chamoods.com
Groenten en fruit van de Antoniushoeve
We hebben een passie voor biologisch. Hoog in ons vaandel staat
de bodemkwaliteit. Want daar begint gezonde voeding en biodiversiteit. We
brengen onze eigen oogst mee maar we hebben bijvoorbeeld ook biologische citrus
van boeren die we vertrouwen. Oh ja, en natuurlijk verse eitjes van onze eigen
kipjes.
www.tuinderijdeantoniushoeve.nl
Noordzeevis van De Viskot
De viswinkel zonder voorraad en een atelier voor chefs. Vis
die tollend vroeg van de afslag rolt en diezelfde avond in je pan ligt. Chef Lenny
von Lichtenstein van restaurant De School maakt soep, stoof of worst van wat er
overblijft. En chef Niels Muller rookt speciaal Noordzeevissen zoals schol en
rog.
www.deviskot.nl
Worst van De Herkomst
Duurzaam en circulair boeren in de stad
door reststromen te hergebruiken. Wat de stad weggooit, verdwijnt daar in de
maag van varkens die vrij in de natuur leven. Het vlees heeft echte kwaliteit.
En dat met een CO2 afdruk nog lager van die van kunstvlees. Stadsboer Dirk
Koolen neemt droge worsten mee en draait Porchetta op de bbq, vers van het
spit!
www.deherkomst.nl
Hout gestookte kip van
Style Culinair
Biologische Franse kip van ’t spit. Ze worden terplekke voor
je geroosterd in de binnentuin van H'ART Museum. Natuurlijk op een hele eigen
selectie hout met een hele eigen smaak en dat laten ze je graag proeven.
info@styleculinair.nl
Zuivel van MOMA en kazen
van Kef
MOMA brengt zuivel van boeren rondom Amsterdam direct naar
H'ART Museum. Melk, Yoghurt en boter voor de stad van net buiten de stad. De
kaas zoekt Abraham Kef uit. Alleen de mooiste van uit de buurt tot de beste uit
heel Frankrijk.
www.moma.amsterdam
www.abrahamkef.nl
Pure klassieke Italiaanse
desserts
SALVO, de bakker met Napolitaanse roots en een missie. Want
Tiramisu en Cannoli kennen we. Maar SALVO zet juist ook alles op de kaart wat
we nog niet kennen. En dat is veel, mooi, heerlijk en feestelijk.
www.bakedbysalvo.com
Bloemen
van Sijmons
Haal
de kleuren en geuren van het seizoen in huis met Sijmons Bloemen. Prachtige verse bloemen, boeketten, grassen en pluimen.