Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.

Activiteiten

H'ART Museum Markt
Iedere zaterdag in de binnentuin.
Kinderpartijtjes
Hiep, hiep, hoera!
Familieateliers
Een uitje voor de hele familie
Kindercursus
Creatief aan de slag in 10 lessen
Voor scholen
Basis- en Voortgezet onderwijs
Wijnen in de Tuin
2 & 3 september 2023

Wijnen in de tuin van H'ART Museum

Het is alweer tijd voor de vierde editie van 𝘞𝘪𝘫𝘯𝘦𝘯 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘛𝘶𝘪𝘯. In de prachtige binnentuin van heb je op zaterdag 2 en zondag 3 september de gelegenheid om wijnen van 12 verschillende wijnimporteurs te proeven. Iedere importeur heeft zijn eigen specialisatie: van wijnen uit een van de oudste wijnlanden Georgië, tot aan mooie (biodynamische) wijnen uit heel Europa. Zij vertellen jou graag over de herkomst, het karakter en de kwaliteit van hun wijnen Veel van hun wijnen zul je ook tegenkomen in de leukste en beste restaurants van de stad. 

𝘞𝘪𝘫𝘯𝘦𝘯 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘛𝘶𝘪𝘯 is bij uitstek een wijnfestival om laagdrempelig veel te leren over wijnen en daardoor geschikt voor zowel de ervaren als de onervaren wijnliefhebber. Je leert er je smaak kennen en gaat op ontdekkingstocht naar jouw favoriete wijn, druif en regio. De meer gevorderde wijnliefhebbers zullen verheugd zijn over de bijzondere en zeldzame wijnen die verkrijgbaar zijn en kunnen hun wijnkennis testen. Ook zullen er uiteraard diverse heerlijke fooditems verkrijgbaar zijn die genuttigd kunnen worden met een heerlijk glas (of natuurlijk een flesje). Daarnaast kan je heerlijk lunchen met op de achtergrond muziek van een Franse accordeonist. 

Praktische informatie:

  • Zaterdag 2 september en zondag 3 september
  • Prijs (uitsluitend verkoop aan de deur): € 5
  • Tijden: 13.00 - 20.00 uur
© Nikki Born

Deelnemers aan Wijnen in de Tuin

Benieuwd naar de wijnimporteurs van dit jaar? Neem hier alvast een kijkje! 

Arisz et al.

Arisz et al. werd in 2001 opgericht. Het begon allemaal in een kelder op het Wilhelmina Gasthuisterrein in Amsterdam, waar de eerste zelf geïmporteerde dozen en pallets opgeslagen werden. Inmiddels is het assortiment flink gegroeid, groeiden relaties met producenten uit tot vriendschappen en is de huidige wijnkelder gehuisvest aan Nieuwe Keizersgracht. Pal tegenover de Hermitage dus, waar Wijnen in de tuin weer zal plaatsvinden. Voor Arisz et al. een thuiswedstrijd!

Wijnkameel

Wijnkameel is dé specialist op het gebied van Duitse wijn. We importeren meer dan 25 wijnhuizen uit Duitsland waarvan 18 zijn aangesloten bij de VDP. Ons vaste team bestaat uit 5 personen: Chanan, Pieter en Bob die 7 jaar geleden de voorkant van restaurant Scheepskameel hebben opgezet, Mo die inmiddels werkt als sommelier bij restaurant Scheepskameel en oud-sommelier Laura Baarspul. Tijdens de proeverij in de tuin van de Hermitage zullen we ondersteund worden door Julija, Isis en Ling. Allen Duitse wijnspecialisten bij de Scheepskameel. We hopen jullie daar te zien!

Pieksman Wijnen

Daxivin importeert en verkoopt vin nature en bio-wijnen aan horeca, winkels en particulieren. Neven Marnix en Niels zijn wild van wijn die van niets anders dan druiven gemaakt is – zonder kunstmatige toevoegingen dus! Daxivin is in 2005 opgericht door vriendin Dagmar (Daxi), als wijnimporteur van Reyneke, de biodynamische goeroe uit Zuid-Afrika. Marnix werd eerst klant, toen ‘ambassadeur’ en in 2009 compagnon. Sinds 2013 zijn het enkel Niels & Marnix die de zaak runnen, met een gestage uitbreiding van het portfolio en specialisatie in Franse natuurwijnen. We werken met kleinschalige zelfstandige wijnmakers die er net zo over denken als wij: wijn moet spannend & levend zijn, gemaakt van gezonde bio-druiven, zonder chemische hulpmiddelen. Pieksman Wijnimport werd in 2002 opgericht door Yvo Pieksman en zijn vader Auke, die al sinds de jaren zestig in het vak zat als wijnimporteur. Vanaf dat moment was Pieksman één van de allereerste importeurs met uitsluitend biologische, bio-dynamische, en natuurwijnen."

Bourgogne Express

De Bourgogne-Express rijdt elke maand exclusieve Bourgogne wijnen naar Nederland afkomstig van kleine traditionele wijnhuizen. De wijnen worden rechtstreeks bij de bron ingekocht op basis van jarenlange relaties. Kwaliteit is superieur en de prijzen zeer scherp! Een goed glas Bourgogne verdient iedereen

Nostro Vino

Wij zijn gespecialiseerd in biologische wijnen uit de Italiaanse provincie “Le Marche” van kleine zelfstandige wijnboeren, die op verantwoorde en biologische wijze hun producten vervaardigen. Wij bezoeken onze wijnboeren minimaal 2 maal per jaar en hebben daardoor een nauwe band met hen. Door kritisch te blijven zijn wij in staat de beste wijnen uit dit gebied aan onze klanten aan te bieden. Ook wordt onze wijn door verschillende wijnjournalisten hoog ingeschat en proberen wij deze kwaliteitswijnen voor iedereen toegankelijk te houden.

Wijnhuis Amsterdam

Wijnhuis Amsterdam koestert hun volledig onafhankelijke en unieke selectie wijnen, allemaal uit eigen import. Het handelsmerk is ‘Umlautwein’, afkomstig uit Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg: elegante en energieke, natuurlijk gemaakte wijnen met knisperende zuren en zo min mogelijk alcohol. Alle wijnen zijn biologisch of biodynamisch geproduceerd, spontaan gefermenteerd en laag in de hoeveelheid sulfiet – niet omdat het moet, maar omdat dit volgens hen de puurste, meest drinkbare wijnen zijn.

Country Wine

Country Wine is importeur van wijnen uit Frankrijk en Italië. Bij Wijnen in de tuin 2023 leggen wij de focus op de Languedoc en Toscane. René Bergh, een groot liefhebber van wijnen, heeft in 2010 Country Wine opgericht en heeft daarmee van zijn hobby zijn bedrijf kunnen maken. Jaarlijks maken wij enkele reizen langs kleine wijnproducenten, waarbij we op zoek gaan naar nieuwe pareltjes. Zo vullen wij ons vaste assortiment regelmatig aan. In onze winkel aan de Herenweg 173 in Vinkeveen voorzien wij onze klanten graag van goed wijnadvies, waarbij ons uitgangspunt is dat wij lekkere wijn bereikbaar maken voor iedereen. We hebben altijd een mooie fles open staan zodat je kan proeven voordat je koopt. Wij leveren onze wijnen aan particulieren en restaurants. Woon je in De Ronde Venen, dan bezorgen we je favoriete wijnen gratis thuis.

Wijnkoperij Okhuysen 

Al meer dan 155 jaar staat Wijnkoperij Okhuysen garant voor prachtige kwaliteitswijnen. Bij de selectie wordt gelet op kwaliteit, duurzame productie en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met de meeste van hun producenten wordt al generaties lang samengewerkt. Het uitgebreide portfolio omvat wijnen vanuit de hele wereld, waaronder een aantal grote namen als Petrus, Tenuta San Guido (Sassicaia), Clape en Chave. Het overbrengen van de liefde voor wijn is wat het team van Okhuysen drijft. Zo biedt Okhuysen een scala aan cursussen en proeverijen aan die worden gegeven in de sfeervolle kelders onder hun wijnwinkel in het centrum van Haarlem. Ook organiseren zij twee keer per jaar een grote gratis overzichtsproeverij in hun magazijn: Proeven tussen de Stellingen. Je kunt je gratis abonneren op hun wijnblad Vinée Vineuse via okhuysen.nl/vinee.

De Wijnimport van Arrebol

Guus is een betrekkelijke nieuwkomer en focust zich op moderne Spaanse wijnen. Een avontuur in het Spaanse Baskenland heeft hem op het juiste pad gezet en sinds kort runt hij zijn eigen winkel in de rivierenbuurt (De Wijnimport van Arrebol). Vergeet het aloude Spaanse gezegde ‘hoe meer hout, hoe meer vreugde’ en ga met Guus mee naar amfora gerijpte Garnaxta uit Catalunya of ontdek met hem de wondere wereld van de Witte Rioja’s.

Gvino

Wijnmaken in Georgië is ongeveer 8000 jaar geleden gestart en sindsdien is het een onafgebroken traditie. Er groeien meer dan 500 inheemse druivenrassen, waaronder met uitsterven bedreigde wijnstokken die nergens anders te vinden zijn. De wijnbouw en de viniculturele methodiek zijn rijk en divers in Georgië. Hier wordt wijn geproduceerd zowel op traditionele wijze als volgens de moderne ‘Europese’ technieken. Traditionele Georgische wijn is nauwelijks denkbaar zonder Qvevri. De Qvevri wijn heeft een eigenaardig karakter en is uniek om zijn rijke samenstelling, zijn kenmerkende bouquet en smaakstoffen. 

Arrebol

Guus is een betrekkelijke nieuwkomer en focust zich op moderne Spaanse wijnen. Een avontuur in het Spaanse Baskenland heeft hem op het juiste pad gezet en sinds kort runt hij zijn eigen winkel in de rivierenbuurt (De Wijnimport van Arrebol). Vergeet het aloude Spaanse gezegde ‘hoe meer hout, hoe meer vreugde’ en ga met Guus mee naar amfora gerijpte Garnaxta uit Catalunya of ontdek met hem de wondere wereld van de Witte Rioja’s.

Pierre Ache

Peter importeert met Pierre Ache sinds 2007 biologische, biodynamische en natuurwijn uit Europa. Hij speurt samen met zijn vrouw Lisanne naar wijn die raakt, iets met je doet, waar je vrolijk of lyrisch van wordt. De wijnen hebben een signatuur: zuiver, fruit en lengte. Ze zijn spannend en uitstekend inzetbaar in de gastronomie, met uitstekende prijs-kwaliteit. Je vindt ze bij restaurants en winkels die wat bijzonders in huis willen hebben. Peter heeft een neus voor het vinden van gedreven wijnmakers met vakmanschap en respect voor de natuur. Dankzij hen krijg je plezier in je glas!

Daxivin - Vin Vivant

Daxivin importeert en verkoopt vin nature en bio-wijnen aan horeca, winkels en particulieren. Neven Marnix en Niels zijn wild van wijn die van niets anders dan druiven gemaakt is – zonder kunstmatige toevoegingen dus! Daxivin is in 2005 opgericht door vriendin Dagmar (Daxi), als wijnimporteur van Reyneke, de biodynamische goeroe uit Zuid-Afrika. Marnix werd eerst klant, toen ‘ambassadeur’ en in 2009 compagnon. Sinds 2013 zijn het enkel Niels & Marnix die de zaak runnen, met een gestage uitbreiding van het portfolio en specialisatie in Franse natuurwijnen. We werken met kleinschalige zelfstandige wijnmakers die er net zo over denken als wij: wijn moet spannend & levend zijn, gemaakt van gezonde bio-druiven, zonder chemische hulpmiddelen.

Hermitage is H'ART Museum

Great art sparks hearts