Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.
Foto Eva Bloem

Tentoonstellingen

16 september 2023
— 20 mei 2024
Julius Caesar
Ik kwam, ik zag en ging ten onder
Met de blik van nu vertelt de tentoonstelling over een van de spannendste verhalen uit de wereldgeschiedenis, het levensverhaal van Julius Caesar. Zijn dood is misschien wel de bekendste politieke moord ooit. Ruim 2000 jaar later is zijn nalatenschap nog steeds actueel. De alleenheerser naar wie de maand juli is vernoemd, aan wie we de titel keizer ontlenen, die een hartstochtelijke relatie met Cleopatra zou hebben gehad en die delen van het huidige Europa wreed aan zijn gezag onderwierp. Onze bezoekers leren de dictator kennen als een veelzijdig en complex figuur met vele gezichten. Hoe kijken we anno 2023 naar hem? Vinden we hem een roemruchte strateeg of een tiran?
Groepsportret, Raquel van Haver, 2020, foto Amsterdam Museum
Amsterdam Museum in H'ART Museum
Museum van de Geest | Outsider Art
Ongepolijste kunst van mensen met een bijzondere achtergrond.
© F. van Abeelen
Outsider Art Galerie: Je tikt ertegen en het zingt
In de Galerie vinden wisselende exposities van outsider-kunstenaars plaats. In de Artotheek kan je kunstwerken lenen.

Je tikt ertegen en het zingt

14 kunstenaars verbonden aan Reakt Den Haag (Parnassia Groep) maakten een boek met eigen teksten en afbeeldingen in samenwerking met fictieve boekhandel Maldoracca – een kunstinitiatief van Ibrahim R. Ineke en Anthony Blokdijk. De boeken worden uitgegeven via het print-on-demand systeem. In de tentoonstelling zijn deze boeken en autonoom werk te zien.

Deelnemende kunstenaars:

• F. van Abeelen
  • Anthony Blokdijk
  • Victoria Brown
  • Timothy Duncan
  • Marleen Hagenaar
  • Raphaël Ranôt Heckman
  • G.C. Heemskerk
  • Tino van Leeuwen
  • Fabio R. Mafficioli del Castelletto
  • Hakeem Al Mofti
  • Bernice Nauta
  • Saskia Semeins
  • Martijn Sluijter
  • Louis V.

Parnassia Groep

Parnassia Groep is de grootste ggz-aanbieder in Nederland, met 13.500 professionals die jaarlijks 180.000 cliënten helpen met diverse psychische problemen. Ze bieden ondersteuning op verschillende locaties en werken aan inclusie en diversiteit. Reakt, een onderdeel van de groep, helpt mensen met psychische problemen en verslavingen bij hun dagelijks leven via werk, sociaal netwerk en gezondheid.

• Locatie: Outsider Art Galerie
  • Tijden: woensdag t/m zaterdag van 12.00 - 17.00 uur.
  • Nu te zien tot en met zaterdag 2 maart 2024

Outsider Art Galerie

In de galerie vinden wisselende exposities plaats van bekende en minder bekende outsiders uit Amsterdam, maar ook uit de rest van Nederland en Europa. Je vindt er onder meer schilderijen, tekeningen, grafiek, keramiek, beeldhouwwerk, collages, foto’s en textielkunst. De galerie is gratis toegankelijk en alle werken zijn te koop.

De Outsider Art Galerie is in 2016 opgericht op initiatief van zorgorganisatie Cordaan, H'ART Museum en museum het Dolhuys uit Haarlem.

De kunstenaars van de Outsider Art Galerie zijn een beetje ‘anders’. Vaak hebben ze een verstandelijke of psychische beperking. Ze denken niet commercieel en reflecteren niet op bestaande kunststromingen. De kunst komt rechtstreeks naar boven borrelen, zit in hun hoofd en móet eruit. Hun werk is boeiend, veelzijdig en heel puur. De Outsider Art Galerie biedt een volwaardig kunstpodium voor deze kleurrijke kunstenaars. En nu eens niet binnen de muren van een zorgorganisatie, maar in een inspirerende museale omgeving.

Outsider Art Ateliers

Een groep van vijftien Outsider-kunstenaars werkt dagelijks aan haar kunstwerken in de boven de galerie gelegen Outsider Art Ateliers. In deze ateliers kunnen bedrijven of groepen particulieren kunstworkshops volgen, geleid door één van de Outsider-kunstenaars.

Outsider Art Artotheek

In de Outsider Art Artotheek (gratis toegankelijk) kan je kunst lenen. Voor meer informatie over lenen, rondleidingen en/of workshops kijk op onze pagina: outsiderartgalerie.nl.

Like de Outsider Art Facebookpagina.

ABN AMRO Kunstprijs
ABN AMRO Kunstprijswinnaar Mounira Al Solh toont nieuwe installatie in H’ART Museum

Aankomende tentoonstellingen:

H'ART Museum ( voorheen Hermitage)

Great Art Sparks Hearts