Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.
Tot en met 20 mei 2024

Julius Caesar

Ik kwam, ik zag en ging ten onder
1 september 2023
Hermitage is H'ART Museum

Hermitage is H'ART Museum

Het museum gaat nauw samenwerken met British Museum, Centre Pompidou en Smithsonian American Art Museum. Door de verbintenis met deze internationale topmusea komen wereldberoemde kunstcollecties naar Amsterdam. Een nieuw begin voor het museum aan de Amstel dat vanaf vandaag, vrijdag 1 september, de naam H’ART Museum draagt. H’ART Museum opent vensters op de wereld en toont de verbindende kracht van kunst.

Directeur Birnie: ‘Het is een spannende nieuwe stap, deze eigentijdse en toekomstbestendige samenwerkingsformule. We bouwen voort op onze ervaring binnen het internationale veld en slaan onze vleugels uit. We komen met een programmering die meerstemmig en actueel is. Van grote kunsttentoonstellingen tot intieme presentaties.’

Partners van wereldformaat

H'ART Museum gaat samen met internationale partners tentoonstellingen naar Amsterdam brengen. Daarvoor wordt voortaan geput uit de rijke en zeer uiteenlopende collecties van deze musea, de founding partners. Centre Pompidou heeft een van de belangrijkste collecties moderne en hedendaagse kunst in Europa. Het British Museum kent als een van de oudste musea ter wereld een collectie die continenten en oceanen omspant. Smithsonian American Art Museum (SAAM) heeft naam en faam als een van de bekendste musea van het Smithsonian Institution. SAAM is het belangrijkste museum voor Amerikaanse kunst en kunstnijverheid. 

Highlights 

De eerste grote tentoonstelling van H’ART Museum is de Kandinsky tentoonstelling met Centre Pompidou medio 2024. Van het British Museum komt in 2026 de tentoonstelling Feminine power. Eind 2023 maken we de volledige programmering voor de komende jaren bekend. In 2025 wordt het 750-jarig bestaan van Amsterdam gevierd met een grote tentoonstelling in H’ART Museum in samenwerking met The Leiden Collection. Een van ‘s werelds belangrijkste particuliere collecties 17de-eeuwse Nederlandse kunst, met een groot aantal Rembrandts, komt naar de hoofdstad. Niet eerder waren alle 17 Rembrandts uit deze collectie in één tentoonstelling te bewonderen. 

Over H’ART Museum 

H’ART Museum brengt kunst en verhalen van over de hele wereld op een eigenzinnige manier bij elkaar in Amsterdam. Wij kijken over grenzen en openen vensters voor wereldberoemde collecties. Dat doen wij in samenwerking met onze museale internationale partners: British Museum, Centre Pompidou en Smithsonian American Art Museum. Ons museum is een dynamisch huis, waar we ons nationale en internationale publiek gastvrij ontvangen. 

VriendenLoterij, Heineken en ABN AMRO steunen de nieuwe koers van het museum. Wij zijn verheugd dat wij nu ook een nieuwe samenwerking met de ELJA Foundation kunnen aankondigen.
©
Groepsportret, Raquel van Haver, 2020, foto Amsterdam Museum
Nu te zien
Amsterdam Museum in H'ART Museum
©
Museum van de Geest | Amsterdam
Nu te zien
Museum van de Geest | Outsider Art
Ongepolijste kunst van mensen met een bijzondere achtergrond.
Nu te zien
Outsider Art Galerie: Nieuwe oogst
In de Galerie vinden wisselende exposities van outsider-kunstenaars plaats. In de Artotheek kan je kunstwerken lenen.
Nu te zien
ABN AMRO Kunstprijs
ABN AMRO Kunstprijswinnaar Mounira Al Solh toont nieuwe installatie in H’ART Museum
©
Eva Bloem
Geef
H'ART Museum is een culturele onderneming die bestaat zonder subsidie.

Hermitage is H'ART Museum

Great art sparks hearts